Speiding i Longship - og særlig hva som ventes av foreldre

Longship Group er speidergruppen på Ullevål. Her er en kort oversikt over gruppen og hva du får ved å være med som speider hos oss.


Longship Group tar opp både gutter og jenter, hovedsaklig i alderen 8–16 år (3.–10. klasse), men eldre speidere og foreldre som har vært speidere og som ønsker å vende tilbake til miljøet er selvfølgelig velkommen.Longship er tilknyttet Norges speiderforbund gjennom Oslospeiderne.

Hvor fra?
Som navnet sier, rekrutterer vi våre medlemmer først og fremst fra Ullevål, men vi har også mange medlemmer fra Tåsen, Nordberg og Marienlyst, og andre deler av byen.

Stiftet i 1928
Longship er satt sammen av flere grupper over tid. Basisen er 41. Oslo (stiftet i 1928) og Ullevål I (stiftet i 1945). Disse to gruppene ble slått sammen i 1983.

Navnet Longship Group stammer fra samarbeidet med gruppen 9th Wallington fra Surrey, like utenfor London. Fra krigen var det tett samarbeid, og i 1973 ble gruppene slått sammen. 9th Wallington ble dessverre nedlagt for et par år siden.
Nå har gruppen startet et nytt samarbeid med gruppen Ridgeway fra nordsiden av London. Sammen var vi på leir sommeren 2006, og vi har vært på leir i England sommeren 2008. Det er håp om at samarbeidet vil være like fruktbart og nyttig som samarbeidet med 9th Wallington.

Hytter i skogen
I tillegg til speiderhuset på Vestgrensa har Longship to hytter. Den eldste «Titten» ligger i Lommedalen, og den nyeste «Chateau Baden», kalt bare «Baden», ligger i Maridalen.
Hyttene bruker vi til turer. Ulvungene og pionerene reiser sammen med leder, speiderne reiser på tur ledet av en eldre speider.

Ditt ansvar som foresatt

Sammenlignet med andre fritidsaktiviteter krever speidingen ikke stor innsats fra de foresatte. Likevel krever vi engasjement når det gjelder å følge opp speideren og gi tilbakemeldinger til lederne.Vi har ikke noen aktiv «foreldreforening» i dag, men innkaller til foreldremøter og dugnader etter behov.Vi pleier å ha et foreldremøte for alle i februar/mars. Det er dette foreldremøtet som velger foreldrenes representant til gruppens ­ledende organ «gruppetinget.
Mer informasjon om speiding finner du også her hos Norges speiderforbund.