Speiderskjorte og merker

Speiderskjorte og merker

En liten orientering om speiderskjorten, skjerf, merker og annet man trenger.


Bildet viser at speiderskjortene kan inneholde mange merker. Her er en orientering om hva du må ha!

Speiderskjorter
Speidere bruker speiderskjorter på møter, og gjerne på turer. Skjorten må den enkelte kjøpe, og den kan bestilles gjennom Norges speiderforbunds leverandør Alltid Beredt.com

(Det er litt leveringstid om høsten.) På nettbutikken er det grei oversikt over hvilke størrelser mm som passer. Alltidberedt.com har ellers en grei returpolicy, og kan kjapt bytte skjorter som ikke passer. Skjortene koster kr 400 for barn, og 450 for voksne.

Skjerf
Ulvunger og pionerer skal ha Norges speiderforbunds rutete skjerf. Det må også bestilles fra Alltidberedt.com. Speidere, rovere og ledere skal bære Longships hvite og blå skjerf. Det skjerfet får man utdelt når man blir tatt opp som speider, for eksempel på Longshipdagen.

Merker

På skjorten skal det være flere merker. Fra www.alltidberedt.com må man passe på å bestille forbundsmerke  (Norges speiderforbunds merke, syes på venstre lomme), og verdensspeidermerket . Verdensspeidermerket viser at man er med i verdensforbundene. Det er ett merke for gutter og et for jenter. (Syes på venstre arm.) 

Kretsmerke  - viser at vi er med i Oslospeiderne krets. Merket skal sys på over høyre lomme. Kjøpes av lederne i Longship, koster kr 30. 

Gruppebåndet  viser at vi er medlem av Longship group. Skal sys på rett over høyre lomme. Fåes fra lederne.

Gruppemerke:   Longship har et eget gruppemerke med vikingskipet vårt på. Dette merket skal speiderne ha bak på skjerfet. Ulvunger og pionerer kan gjerne ha merket på speiderskjorten, da syes det det på venstre arm under verdensspeidermerket.

Andre merker:  Speidere har merker for nær sagt alt mulig. Når du drar på leir har vi leirmerker, det er merker for andre arrangementer, og det finnes ferdighetsmerker. Det meste av disse merkene får du fortløpende av lederen.

Utstyr

Speiding er en friluftsaktivitet, og det er viktig å ha klær og utstyr som passer for aktivt uteliv , også når det er møter på Vestgrensa.

Sekk og sovepose:   Når man skal på turer, er det viktig med en god sekk som sitter godt på ryggen, og en god sovepose. Vi anbefaler "kompakt"-soveposene som veier mindre enn vanlige soveposer, men tåler samme temperatur. Det er aldri morsomt å bære for tung sekk!

Lurer du på hva ellers som skal pakkes i sekken til tur, kan du ta utgangspunkt i pakkelisten du finner i linken under. Snakk gjerne med lederen om det er noe speielt for denne turen.